Klontvrije Eiwitshake: de Techniek Voor Elke Eiwitshake

Heb je je ooit afgevraagd waarom je eiwitshake vol klontjes zit? Het antwoord ligt niet in het soort eiwitpoeder dat je gebruikt, maar in je shake techniek. lees verder hoe je een klontvrije eiwitshake krijgt.

Een decoratieve foto van een eiwitshake met klontjes om het tegenovergestelde van  de klontvrije eiwitshake te laten zien

Eiwitpoeder van hoge kwaliteit, dit merk je vaak doordat het verrassend goed aan elkaar kleeft , kan de oorzaak zijn van deze frustrerende klontjes.

Wat is de Oorzaak van een Eiwitshake met Klontjes?

Wanneer je met een schepje/scoop, in plaats van een lepel, het poeder uit de pot haalt en het samenperst, creëer je een compacte massa die eruitziet als een zand-kasteeltoren. Dit is waar het probleem begint. Zodra het poeder in contact komt met vocht, wordt de buitenste laag vochtig terwijl de binnenkant droog blijft, wat resulteert in klontjes. Deze klontjes zijn vaak zo hardnekkig dat ze zelfs door krachtig schudden niet verdwijnen.

Waarom Sommige Merken Altijd een Klontvrije Eiwitshake Hebben.

Een oplossing kan zijn om eiwitpoeder van lagere kwaliteit te gebruiken, omdat dit minder aan elkaar kleeft. Een andere optie is om isolaat te mengen met concentraat, wat ook minder kleverig is. Het toevoegen van andere substanties zoals creatine, sucralose, suiker, of zelfs bepaalde E-nummers kan ook helpen maar als je dat zou willen was je vast niet bij Basic Whey uitgekomen aangezien wij de toevoegingen juist proberen te weren en het simpel houden.

Upgrade je Techniek voor een Klontvrije Eiwitshake.

De beste oplossing is om te leren hoe je een shake maakt zonder klontjes. De eenvoudigste manier is het gebruik van een staafmixer. Vergeet dure blenders; een simpele staafmixer volstaat. Deze kan zelfs harde ingrediënten zoals walnoten moeiteloos verwerken tot een gladde smoothie. Even afspoelen en klaar.

Als alternatief, als je geen fruit of andere ingrediënten wilt toevoegen, kun je de poeder eerst handmatig mengen. Doe eerst het poeder in de beker, voeg dan een beetje vloeistof toe en roer het met een vork tot een gladde vla-consistentie. Het belangrijkste is dat alles verzadigd is door de vloeistof. Zodra er geen klontjes meer zijn, kun je de rest van de vloeistof toevoegen en schudden voor een perfecte shake.

Zijn we Lui of Gemotiveerd?

Klinkt dit als veel werk? je kan de shake ook even laten staan zodat het zichzelf verzadigd. Maar laten we eerlijk wezen, als je tot zo ver hebt gelezen en een paar keer per week een uur aan de gewichten hangt dan is even kort roeren toch niks? Hard choices easy life, easy choices hard life.😉

Winkelwagen