Eiwitshake lekkerder maken: hier wat smaaktips

Eiwitpoeder in zijn puurste vorm is ideaal voor wie een eiwitbron zoekt. Maar laten we eerlijk zijn, soms willen we ook iets dat lekker smaakt. Een “Oreo Super Smash Tompouce Milkshake”-achtige shake is natuurlijk heerlijk, maar kan het risico met zich meebrengen dat je de shake als een lekkere snack gaat zien, in plaats van als een noodzakelijke eiwitbron. Hoe meer zoet je eet hoe minder zoet alles wordt. Iemand die alle zoetstoffen vermijd wordt bijna misselijk bij het eten van bosbessen omdat die zo zoet zijn. Lees verder hoe je je eiwitshake lekkerder kan maken

Decoratieve tafel met zoetigheden om duidelijk te maken dat we van zoet houden en en graag onze eiwitshake lekkerder maken

Als je je eetgewoontes goed onder controle hebt—zo goed dat je na drie chipjes uit je favoriete zak Lays kunt stoppen— en je bewust bent van welke stoffen wat doen in je lichaam, dan is er geen reden om je eiwitshake onnodig saai te houden.

Daarom bieden we hieronder een reeks tips, trucs en ideeën om je eiwitshake niet alleen nuttig, maar ook plezierig te maken. Deze suggesties komen van klanten, uit persoonlijke ervaring en zijn ook op het internet gevonden. Of de trucs iets toevoegen aan je gezondheid mogen jullie zelf bepalen, maar het zijn in ieder geval prima technieken om een eiwitshake lekkerder te maken.

En het belangrijkste: Als je zelf smaak toevoegt, weet je ook zelf wat je erin gooit!

How to Shake

Last van klontjes? Kijk eens naar je techniek. Lees hier hoe je moet klontvrij door het leven gaat!

Eiwitshake lekkerder maken met melk en zoetstof

We denken wel allerlei smaakjes te willen, maar meestal willen we gewoon iets zoets en romigs proeven. Kijk maar eens naar taart, gebak, snoepgoed of lekkere gerechten. Het is altijd zo veel mogelijk vet en zo veel mogelijk suiker. Je eiwitshake lekkerder maken met melk en zoetstof is een perfecte manier om dit te evenaren.

Eiwitshake lekkerder maken met nesquick

Nostalgie en tegen onze voedingsprincipes in, maar wel ontzettend lekker. Een schepje Nesquik en wheypoeder en je hebt heerlijke chocolademelk met heel veel eiwitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon chocomelk gebruiken, maar Nesquik kun je ook goed met water mengen.

Eiwitshake lekkerder maken met aroma’s

We doen net alsof de smaken in wheypoeders iets speciaals zijn. Maar de baksector doet dit al veel langer. Je kunt gewoon in de supermarkt, of als je echt los wilt, in een bakspeciaalzaak aroma’s halen. Dit kunnen flesjes zijn, maar ook soms poeders die je door je whey shake heen mengt. Als je je favoriete smaak gevonden hebt, koop het spul dan per liter of per kilo, want vaak zijn de kleine flesjes van 50 ml dezelfde prijs als wanneer je een liter ervan koopt.

Eiwitpoeder met kruiden

Wat veel mensen vergeten als ze speculoos, speculaas, appeltaart of pepernootsmaak kiezen, is dat dit makkelijk nagebootst kan worden met speculaaskruiden en/of kaneel. Als je heel enthousiast een zak van 5 kg bestelt met pepernootsmaak begin december, kan ik me voorstellen dat je er niet op zit te wachten om dit half januari nog te eten. Dus heb je trek in wat klassieks, probeer dan eens wat kruiden. Ook deze kun je in grootverpakking makkelijk bestellen.

Engelse Thee

Trek je favoriete zwarte thee zolang totdat deze niet meer te pruimen is zonder melk. Voeg wat Basic Whey eiwitpoeder toe en wat zoetstof of suiker en je hebt een klassieke Engelse thee met melk en koekjes! Deze gaat waarschijnlijk niet de eerste keer goed, het vergt wat oefening 😉

Recepten

lijst wordt nog aangevuld…..

Winkelwagen