Eigen eiwitrepen maken. Vol met voedingsstoffen zonder rommel

resultaat van een eiwitreep maken. witte reep met decoratief noten eromheen

Introductie tot het Maken van Eiwitrepen

Het zelf maken van eiwitrepen is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en voedzame snack. Dit proces van eiwitrepen maken stelt je in staat om natuurlijke ingrediënten te gebruiken en biedt een perfecte balans tussen smaak en gezondheid.

De Voordelen van Zelf Eiwitrepen Maken

Eiwitrepen maken in je eigen keuken biedt tal van voordelen. In tegenstelling tot kant-en-klare eiwitrepen, die vaak vol zitten met toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen, kun je bij het zelf maken van eiwitrepen kiezen voor gezondere, natuurlijke ingrediënten.

Ingrediënten voor het Maken van Eiwitrepen

Voor het maken van eiwitrepen zijn noten, zaden, en eiwitrijke ingrediënten zoals whey poeder essentieel. Deze mix van ingrediënten zorgt niet alleen voor een geweldige smaak, maar ook voor een hoge voedingswaarde.Het Bereidingsproces van Eiwitrepen

Conclusie: Eiwitrepen Maken voor Gezonde Snacks

Het is niet alleen een leuke en gemakkelijke manier om gezonde snacks te creëren, maar het stelt je ook in staat om repen te maken die perfect aansluiten bij jouw specifieke voedingsbehoeften en smaakvoorkeuren. Eiwitrepen maken is ideaal voor een voedzame snack, zowel voor als na een workout of als tussendoortje gedurende de dag.

Ingrediënten voor Ongeveer 8-10 repen

 • 50 gram pecans
 • 50 gram gemalen amandelen
 • 1 eetlepel whey poeder van goede kwaliteit
 • 3 eetlepels honing
 • 50 gram ontbijtgranenmix (bijvoorbeeld granola)
 • 50 gram macadamia’s
 • 50 gram pindaboter/gemalen pindas
 • Enkele stukjes pure chocola
 • 40 gram tahin (sesampasta)
 • 50 gram variërende zaden (bijv. pompoen-, zonnebloem- of lijnzaad)
 • 2-3 eetlepels kokosvet

Bereidingswijze

 1. Oven Instellen: Voor het bakken van zelfgemaakte eiwitrepen, stel je oven in op 120 graden Celsius als het een elektrische oven is, of 105 graden Celsius voor een heteluchtoven. Dit is een essentiële stap in het proces van eiwitrepen maken.
 2. Noten Fijnsnijden: Snijd de macadamia’s en pecans in kleine stukjes. Kleine stukjes noten zorgen voor een betere textuur in je zelfgemaakte eiwitrepen.
 3. Mengen: Het maken van eiwitrepen begint met het zorgvuldig mengen van alle ingrediënten. Combineer de fijngesneden noten, gemalen amandelen, whey poeder, honing, granola, pindaboter, tahin, en zaden in een mengkom. Meng goed door elkaar, maar houd de chocolade nog apart.
 4. Voorbereiding Bakvorm: Voor het bakken van de eiwitrepen, plaats bakpapier in een rechthoekige bakvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk het stevig aan.
 5. Bakken: Bak de eiwitrepen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Dit is een cruciale stap in het maken van eiwitrepen, waarbij de ingrediënten samensmelten en een stevige structuur vormen.
 6. Afkoelen: Na het bakken, haal de bakvorm uit de oven en laat de eiwitrepen volledig afkoelen.
 7. Snijden en Koelen: Snijd het afgekoelde mengsel in repen, direct in de bakvorm. Plaats deze repen vervolgens minstens een uur in de koelkast om verder uit te harden.
 8. Chocoladetopping: Voor de finishing touch van je zelfgemaakte eiwitrepen, smelt pure chocolade en giet dit over de gekoelde repen. Zet ze terug in de koelkast totdat de chocolade hard wordt. Het zelf maken van eiwitrepen is niet alleen voordelig, maar levert ook een gezonder en lekkerder alternatief op voor de standaard fabrieksrepen.
Winkelwagen